Tijd: 5 jaren geleden  Views: 1388

Murw gebeukt door onze lokale overheid heeft het bestuur van het prachtige museum Westflinge besloten de handdoek in de ring te gooien. Als een ode aan het toegewijde bestuur siert de voorgevel van dit prachtige museumpje deze nieuwsbrief.


Zelden hebben wij zo’n foutenfestival en machtsvertoon gezien als nu van de "daadkrachtige" coalitie van Dorpsbelang Langedijk, VVD en CDA. Nadat de huur is opgezegd zegt de verantwoordelijke VVD wethouder Nieuwenhuizen nog genoeg kansen voor een andere huisvesting te zien. Hij zegt het museum hierover gesproken te hebben en dat blijkt een leugen. De opzeggingsbrief zit zo vol met fouten dat hij onwettig is. Er heeft op 16 januari een gesprek plaatsgevonden dat niets heeft opgeleverd. Het is allemaal mosterd na de maaltijd. Anderhalf jaar heeft men de tijd gehad om alles uit te zoeken en te bespreken. Alternatieven hadden kunnen en moeten worden uitgewerkt. B&W sloopt willens en wetens het maatschappelijk middenveld van Langedijk, en de raad ziet toe. Enerzijds met instemming, anderzijds machteloos.

Ondertussen noemt VVD fractievoorzitter Hans de Graaf de opwinding over de leugens van wethouder Nieuwenhuizen "een storm in een glas water". Zelf is de Graaf bestuursvoorzitter van dat andere kleine museum van Langedijk, het Regthuis. Het pand wordt gehuurd door de Stichting Langedijker Verleden. Hij heeft aan het Noordhollands Dagblad laten weten het pand voor een symbolisch bedrag wel te willen kopen. Hier lijkt zich een geval van belangenverstrengeling voor te doen. Zelf zegt hij geen probleem te hebben met de meerdere petten op zijn hoofd. Maar de schijn van belangenverstrengeling zit ook niet in zijn hoofd, het zit in het hoofd van de burgers.

Inmiddels dreigen er weer grote tegenvallers. Bureau Stec Groep uit Arnhem adviseert 40% van de bedrijventerreinen in de regio af te waarderen tot landbouwgrond. Dat kan Langedijk zomaar € 10 miljoen kosten. Een coalitiecrisis lijkt ons op dit moment het laatste dat we kunnen gebruiken. 

Ander nieuws

Reacties