Tijd: 2 jaren geleden  Views: 45

De gemeente Langedijk sponsort met een bedrag van € 13.000 per jaar de Millenniumgemeente Langedijk. Onder auspiciën van deze goedwillende club wereldverbeteraars werd onder de naam "Rotte Kool" een grappig bedoelde website in het leven geroepen. Doel was op prikkelende wijze doelstellingen van Millenniumgemeente onder de aandacht te brengen.

Helaas waren de makers van de website niet met veel gevoel voor humor gezegend. Iets dat je wel vaker ziet bij wereldverbeteraars. Met enige regelmaat jagen zij burgers en middenstanders met hun flauwe berichten in de gordijnen. Zo ook op 3 juli 2017 toen de verkiezing van de 13 lelijkste panden van Langedijk werd gelanceerd. Op de eerste plaats stond pontificaal het pand van de familie Muurbloem. Met adres, auto met herkenbaar kenteken en wat flauwe opmerkingen.

De Muurbloempjes konden dit niet waarderen en vroegen twee keer hun "eervolle" vermelding van de site te verwijderen. Er werd niet op gereageerd. Aangezien de Millenniumgemeente Langedijk juridisch gezien niet bestaat en de gemeente haar huisvest en financiert dienden de Muurbloempjes 19 jan. 2018 een klacht in bij de gemeente Langedijk. In een door ambtenaar Woef geschreven brief reageerde het college op 14 februari. De klacht wordt niet ontvankelijk verklaard. "De gemeente heeft niets met de Millenniumgemeente te maken".

De Muurbloempjes reageerden op 6 maart met nieuwe argumenten waaruit klip en klaar bleek dat juridisch gezien gemeente en Millenniumgemeente wel degelijk één zijn. Deze argumenten werden aangereikt door een jurist bestuursrecht. De brief werd op 6 maart om 14.30 uur op het gemeentehuis afgegeven. Weer mocht Woef zich uitleven: al de volgende dag lag de reactie van de gemeente in de brievenbus. Binnen 24 uur. "Ga maar naar de Nationale Ombudsman" blafte Woef! 

Dat deden de Muurbloempjes. Op 20 augustus antwoordde de Nationale Ombudsman. De gemeente kreeg gevoelige tikken op de vingers. Op alle fronten werd de gemeente verweten onjuist gehandeld te hebben. Op 28 augustus vroegen de Muurbloempjes burgemeester Madame beleefd om er even over te mogen komen praten. Dat mocht: even een kwartiertje. Telefonisch. Dat aanbod hebben ze afgewezen. Wel kwam het tot een telefoontje om een later gesprek even voor te bespreken. Dat telefoontje leidde opnieuw tot een klacht vanwege de intimiderende aanpak door de burgemeester. Van een gesprek over excuses en verbeteringen komt het niet. Madame wenst niet over het verleden te praten.

Op 26 september belde wethouder en locoburgemeester O. Verdreijven. De nieuwe klacht wordt niet in behandeling genomen omdat je geen klachten kunt "stapelen". Wat met dat stapelen precies bedoeld wordt is niet duidelijk. De beloofde schriftelijke bevestiging van het gesprek is nog niet ontvangen. Beloofd wordt ook de reeds in maart door wethouder Sloophuizen toegezegde maatregelen nu met spoed vast te stellen en in te voeren. Een eventueel gesprek met de Muurbloempjes kan daarna, tegen Sint Juttemis.

Daarmee steekt de gemeente een levensgrote lont in het kruitvat en levert er een doos gratis lucifers bij. Het is hier in Langedijk altijd hetzelfde. Niks liever dan matten. Vraag het de bewoners van de Boomgaard, camping de Oude Boomgaard, het Broekerplein, de Bomenwijk, vraag het tal van bewoners die zich afgezeken voelen door woefjes, beertjes en boertjes en wat er nog meer huist in ons gemeentehuis. Vraag het de Muurbloempjes. Zij kunnen sappig vertellen over hoe de gemeente iedere kans te baat neemt een gesprek te ontwijken en een rancuneuze juridisch medewerker het klusje te laten klaren. Zodat je zeker weet dat het matten wordt. 3 Dagen kermis is hier niet genoeg.

Ander nieuws

Reacties